søndag 10. oktober 2010

Høsthelg med biling.... :)

Denne helga har vi for alvor tatt i bruk bilen og GPS'en. På lørdag skulle vi på en kjempestor keramikk- og leireutstilling i Onggi, noen mil sør for Ulsan. Ettersom det ikke alltid er like lett å komme seg opp om morningen, kom vi oss ikke fram før alle parkeringsplassene var opptatt!! Så da snudde vi nesa hjemover mot Ulsan igjen. Da tenkte vi å heller ta en tur på hvalmusèet, men GPS-dama hadde andre planer, og sendte oss gjennom hele Ulsan sentrum.
Søndagen hadde vi igjen tenkt å komme oss tidlig avgårde, men den gang ei... Siden været var så bra, fant vi ut at vi kunne dra til stranda istedetfor. Og GPS'en hadde rett igjen, og førte oss fram til ei nydelig strand i Jinha.
Etter ei stund med sol og vassing måtte vi ha litt mat. Hva er da mer naturlig enn å dumpe ned på det første og mest lugubre stedet vi finner?? Store reker svømte rundt i en kum, og vi bestilte likegodt et halvt kilo! Rekene kom på bordet sprellende i en gryte, og var klar til inntak etter 10 minutter. Og de smakte himmelsk!
På returen skulle vi innom noen varme kilder, men nok en gang hadde GPS-dama andre planer. Plutselig var vi tilbake på utstillingsområdet fra i går - men i dag var det SYKT mye folk og biler. Den ene kjørebanen på motorveien hadde blitt tatt i bruk som parkeringsplass, og folk valset rundt i veien mens bilene passerte i 80 km/t!!! Så vi var glade for å komme oss gjennom heksegryta og hjem på terassen.
Så vil vi få gratulere Veronika som blir 6 år i dag - HURRA!!!


godt over 20 grader i vannet...

deilig med høst i Korea..


det ble med vassing, da ingen andre badet...



blodfersk lunch,ja... rekene
sprellet godt i gryta


..og de var knakende gode!!

På vei opp til utkikksposten

Litt skummelt når hele konstruksjonen
beveget seg i vinden!

En som alltid er på post!!

10 kommentarer:

  1. Heihei :) Synes det er så strålende med sånne GPS damer som tar dere med på tur etter eget hode. Blir liksom ikke kjedelig på den måten ;) Meeen ikke akkurat stor fare for at dere skulle finne på å kjede dere da..... Det høres så syyykt spennende ut (som Hannah vil ha sagt det ;) Eg og vil te Korea;)
    Kleeem

    SvarSlett
  2. Det er bare å komme!!! Mi har plass!! :))

    SvarSlett
  3. Hei hei.Dette hørtes spennende ut! Gleder meg til me kommer oss ned.Me savne dokke.:) Hilsen Aino

    SvarSlett
  4. Ja, har kost oss i dag! Vi gleder oss og til dere kommer!!! - og kjenner vi savner familie og venner - så vi gleder oss til jul!! :)

    SvarSlett
  5. Hei Anne Kari og Tori!

    Dagene flyr avgårde her på Helleland, så det e lenge sian eg he våre på bloggen dokka! Men blogg e kjekt; føle liksom at me e litt me me au! Kjekt å se at dokke e flinke t å ta dokke ud!
    Her he nå Sveinung begynt på jobb igjen, og eg e då heimaværande med to unga! Det e pillemen travelt nok det! Rimelig pompa når kveldsroen senke seg litt øve 8 på kvelden!! Heldigvis he me godt ver denna ugå, så me e mye ude å nyde veret! Den store slageren i aktivitet fø øyeblikket e hasselnydda. Litt seint, de e nesten ferdige, men ungane synes de smage deilig!
    Ellers så stompa eg røygen sist mandag, og det går faktisk øveraskanda godt! Måtte det bare vara, fø då e d jo enkelt å slutta!!! ;-)
    Jul ja...., ugene går fort mod jul nå! Isabel spør itte snø, å eg he problema me å forklara årstide fø ei så aldri he opplevd årstide... Derfor he eg sagt at det blir snø t jul, fø det vet hu kå e! Får be t Gud å håba at så skjer :-)

    Klem fra helleland

    SvarSlett
  6. Hei Anne Sofie, så kjekt å høre fra dere! Savner praten på Skype :) Godt å høre at hverdagen går bra, og flinke du, som har stumpet røyken!! Jeg har troen på deg!!!
    Snakkes snart
    Klem fra Anne Kari

    SvarSlett
  7. Heldige dokke e med så greit ver.. men men.. eg klare å glemma linken te bloggen. så eg styre litt for å finnan kver gong. men nå liggan på http://www.nida.no -> Naboane. Den linken ligge fysisk 150meter frå Bekkefaret16a mens dokke fysisk e 9537,2 kilometer vekke... Tori: Sykla på intruderen frå 1994 idag.. Ikkje racer det nei.

    SvarSlett
  8. Hadde eg nå bare hatt en intruder fra 94... ekstremsport å sykla her nere!

    SvarSlett
  9. Mye mat og mye kos her nede. Har de en stilling ledig til Jørgen og? Kan mye om alt og lite om mye... Vi har nettopp hatt høstferie på hytta. Nydelige dager med vakkert høstvær. Vi hadde til og med litt sludd. Nå er det sykt barn og mye kos som teller her hjemme. Klem fra Sola og Rangnesgjengen.

    SvarSlett
  10. Ja,må jo kose oss som best vi kan... Klart de har en stilling til Jørgen - bare å komme!!! Høres deilig ut med hytteferie og -men glad jeg slipper sludd, her er det varmt og godt enda :-)
    Uff, hilse til den/de syke og ønske god bedring!!
    Klem fra Korea-landet :-)

    SvarSlett